vraag en antwoord drukwerk

 

Rouwkaarten:

Bij vrijwel alle uitvaarten die in Nederland plaats vindt kiezen nabestaanden ervoor om hun familie, vrienden en relaties op de hoogte stellen van het overlijden van hun naaste middels rouwkaarten.

Er is een grote verscheidenheid aan rouwkaarten. Zowel qua afmeting als de print die op de rouwkaart is gedrukt. Ook wordt er tegenwoordig steeds vaker voor gekozen om de rouwkaart een persoonlijke uiterlijk te geven. Te denken valt aan een foto van de overledene of een plek waar iemand bij leven graag verbleef.

Ook een tekst is bepalend voor een rouwkaart, men ziet vaak dat er gekozen wordt voor gelovige mensen om een Bijbelspreuk op een kaart te laten drukken, anderzijds zie je vaak een kort gedicht op de rouwkaart. Bekijk hier voorbeelden van teksten. ( link naar voorbeelden pagina )

Doe-het-zelf-uitvaart.nl verzorgt zelf het drukwerk voor nabestaanden. Voordeel hiervan is dat wij 24 uur per dag en ook in het weekend drukwerk kunnen verzorgen.

In onze webwinkel kunt u uw keuze aangeven en de te drukken tekst opgeven. Na ontvangst van uw bestelling zullen wij altijd eerst een drukproef (PDF) aan u mailen. Indien u daar uw akkoord aan geeft zullen we de kaarten gaan drukken en aan u opsturen. wanneer u een persoonlijke rouwkaart wenst kunt u dit aangeven in het vak “opmerkingen” of telefonisch contact met ons opnemen. Voor een persoonlijke kaart zullen wij altijd contact opnemen om de kaart door te spreken.

De levertijd voor de rouwkaarten zijn één dag maar kunnen tegen meerprijs dezelfde dag nog bezorgd worden.

Voorbeelden van teksten:

Ga naar deze pagina voor voorbeelden van teksten.

 

Advertentie’s:

Er bestaat de mogelijkheid om een overlijdensadvertentie in een krant te plaatsen. Dit wordt gedaan om een groter publiek te bereiken ivm. het overlijden van een dierbare. Er kan hier voor een kennisgeving gekozen zonder dat dat um en tijd van de uitvaart vermeld wordt. Ook bestaat de mogelijkheid dat u ervoor kiest om wel datum en tijd te vermelden dit wordt dan gezien als een uitnodiging om de uitvaart bij te wonen.

Vaak wordt er geadverteerd in een regionaal dagblad soms ook wel in een landelijk dagblad. De kosten van adverteren in een regionaal dagblad zijn goedkoper dan in een landelijk dagblad.

Social media:

Er wordt tegenwoordig ook gebruik gemaakt van de social media om een overlijden kenbaar te maken. Hierbij valt te denken aan Facebook, Twitter, Instagram enz. Ook bestaat de mogelijkheid om een digitaal condoléanceregister aan te maken, hiervoor zijn gespecialiseerde site’s voor.