vraag en antwoord rouwvervoer

 

Wanneer de arts het overlijden heeft vastgesteld en de benodigde papieren heeft ingevuld kan de overledene, indien van toepassing, overgebracht worden naar de plaats van opbaring. Dit kan het door u gekozen uitvaartcentrum maar ook een thuis adres zijn. Wanneer er nog geen uitvaartkist beschikbaar is zal dit veelal met een brancard gebeuren. Zodra u het rouwvervoer besteld heeft zullen wij contact met u leggen om de afspraak te maken of neem contact met ons op via de hulplijn.

Statierit:

Op de dag van de uitvaart zal de overledene naar de locatie van waaruit de uitvaart plaatsvindt overgebracht moeten worden. Dit wordt een statierit genoemd. Hierbij hoeft niet altijd professioneel rouwvervoer ingeschakeld worden. Als u over een auto beschikt waar een kist in past mag u dit ook zelf doen. U moet echter altijd te voldoen aan het “omhulsbesluit.

Voor een statierit wordt meestal gebruik gemaakt van een rouwauto maar tegenwoordig zijn er heel veel alternatieve mogelijkheden. Te denken valt aan een rouwkoets, een uitvaartbus, een motorzijspan of zelfs een bakfiets. Het kan en mag allemaal. Via onze webwinkel kunt u een rouwauto huren. Voor de andere mogelijkheden kunt u contact met ons opnemen.

 

 

 

uitvaartbus  rouw_zwart_2